Waar moet je op letten bij het kopen van een frituurinstallatie?

Een nieuw cafetaria, een bestaand cafetaria verbouwen, een nieuw concept of is er gewoon veel meer vraag? Bij het kopen van een nieuwe frituurinstallatie is het belangrijk om te kijken naar de toekomst en de vraag naar het product. Gaat de vraag toenemen of is jouw product onderscheidend? Dan is het verstandig om een frituurinstallatie met groeimogelijkheden aan te schaffen zodat de onderneming toekomstbestendig is.

Capaciteit

Voor een Perfecta zijn 21 verschillende ketels met elk een eigen vorm, vermogen en afmeting. Voor elk product is een geschikte ketel beschikbaar zoals bijvoorbeeld een ronde om voor te bakken en een vierkante voor snacks. Voor ieder frituurprobleem heeft Perfecta een maatwerkoplossing waar een Perfecta specialist graag vrijblijvend met jou naar kijkt.

Elektrisch of gas

De Nederlandse overheid wil Nederland gasvrij hebben in 2050. Daarnaast stijgen de gasprijzen harder dan de elektriciteitsprijzen en zijn elektrische frituurovens onderhoudsvriendelijker. Hierdoor is de vraag naar elektrische frituurovens enorm toegenomen.

Vormgeving frituurinstallatie

Naast goede capaciteit en een goed rendement is uiterlijk ook belangrijk. Klanten prefereren een zaak met een mooie uitstraling en daar is een frituurinstallatie een groot onderdeel van. Daarom heeft de afdeling Engineering van QBTEC veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de frituurinstallaties zoals de authentieke Perfecta Retro bij Piccolo in Nijmegen.

Om alle klanten altijd aan jouw merk te laten denken is het leuk om de frituurinstallatie te laten wrappen of coaten in de huisstijl van het merk. Zo past de frituurinstallatie nog beter in jouw restaurant. Daarnaast is het verlichten van de frituurinstallatie met goede verlichting of een logo in de meterbalk een hele mooie toevoeging voor het uiterlijk. Hiermee maak je van de frituuroven meer dan alleen de motor van jouw onderneming.

Een andere mogelijkheid is de leatherlook van de Perfecta frituurinstallaties wat hem nog unieker maakt.

Welke accessoires neem jij?

Voor optimaal werk- en schoonmaakgemak is het handig om te kijken naar verschillende accessoires zoals een sausdispenser of een disposable houder. Ook bijvoorbeeld een ingebouwde sausdispenser bevordert het schoonmaakgemak doordat het naadloos is verwerkt in de frituurinstallatie.

Nog meer accessoires zoals een Adieu bakplaat, een au bain-marie, een geïntegreerde bonnenrail of een uitschepbak zijn te vinden op de website bij accessoires

Routing frituurinstallatie

Om zo efficiënt mogelijk te werken moet de routing van de frituurinstallatie goed kloppen bij jouw werkwijze. Op welke manier werk jij achter jouw frituuroven? Eerst snacks en dan friet of andersom? Iedere locatie is uniek dus het is belangrijk om de routing van frituurinstallatie aan te passen naar jouw werkwijze om zo efficiënt mogelijk te werken. Dit scheelt tijd dus geld.


Een keertje vrijblijvend sparren over wat jij nodig hebt? Vul dan onderstaand formulier in!    Voor een Perfecta zijn 21 verschillende ketels met elk een eigen vorm, vermogen en afmeting.