Potato Project, Portugal

Bij Perfecta draait het allemaal om het transformeren van het alledaagse tot het uitzonderlijke. De benadering van bakwanden wordt hier niet anders gezien; ze vormen het canvas waarop de culinaire kunst tot leven komt. Net zoals het Potato Project de eenvoudige aardappel naar een hoger niveau tilt, speelt de bakwand van Perfecta een cruciale rol in de keukenmagie. Zowel bij het zorgvuldig selecteren van aardappelen als bij het importeren van de beste ingrediënten uit Nederland staat kwaliteit centraal.

Elektrische friteuses

Perfecta’s bakwanden bieden toonaangevende efficiëntie en bereiden meer voedsel met minder energie, wat resulteert in lagere kosten en snellere bereidingstijden. Deze bakwanden zijn gemakkelijk te onderhouden en te repareren, met een eenvoudige reinigingsprocedure die zorgt voor een veilige en hygiënische keukenomgeving. Met duurzaamheid als kernwaarde zijn de bakwanden van Perfecta robuust en milieuvriendelijk, perfect afgestemd op de eisen van de moderne keuken.

Verse friet en ronde ketels

Verse friet, wereldwijd een favoriet, is nu gemakkelijker dan ooit te bereiden dankzij de Perfecta bakwanden. Deze state-of-the-art bakwanden combineren geavanceerde technologie met gebruiksgemak om telkens weer die perfect goudbruine friet te leveren. Met de bakwanden van Perfecta bent u verzekerd van een constante temperatuur, snelle opwarmtijd en efficiënt oliebeheer dankzij automatische oliefiltering, wat leidt tot onberispelijk gebakken friet.

De verse friet wordt gebakken in de speciaal ontworpen ronde ketels van de Perfecta bakwanden. Hierin kan de friet vrij rond bewegen, wat het eenvoudig maakt om ze vervolgens uit de ketel te scheppen en in de vergaarbak te plaatsen. Een toonbeeld van efficiëntie en snelheid!

Vergaarbakken in de frituurinstallaties

De vergaarbak, een integraal onderdeel van de Perfecta bakwanden, is een toonbeeld van Nederlandse finesse en vakmanschap. Na het voorbakken speelt deze vergaarbak binnen de bakwanden een cruciale rol door de friet een essentiële rustperiode te bieden. Deze rustfase is cruciaal voor de uiteindelijke kwaliteit en textuur van de friet. In deze vergaarbak krijgt de friet de kans om warmte gelijkmatig te verspreiden en overtollige olie af te voeren, wat zorgt voor een krokant exterieur en een smeuïge kern. Na deze rustfase kan de friet moeiteloos terug in de bakwand voor het uiteindelijke bakproces, wat garant staat voor de bereiding van de perfecte friet, precies zoals het bedoeld is.

Randafzuiging

De randafzuiging boven de ketels van de Perfecta bakwanden zorgt voor een prettige en gezonde werkomgeving. Deze functie vangt oliedampen op en voorkomt hun verspreiding in de ruimte, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit. Dit systeem, een kenmerk van de Perfecta bakwanden, verhoogt het frituurplezier en de ervaring voor zowel medewerkers als klanten.

Oliefilterinstallatie

Met één druk op de knop is de automatische oliefiltering van de Perfecta bakwanden te activeren. Dankzij een speciaal ontworpen toe- en afvoerleiding komen oude en nieuwe olie nooit met elkaar in contact, waardoor verse olie ook daadwerkelijk vers blijft. Er kan vooraf ingesteld worden wat er met de olie moet gebeuren. Of het nu is om de olie volautomatisch weg te pompen of om het naar een snackketel te leiden na het filteren, de Perfecta bakwanden maken het mogelijk. Bovendien garandeert het automatische oliefiltersysteem van de bakwanden een uiterst veilige werking.

Potato Project

Het omzetten van een aardappel in een crispy golden frietje is werkelijk een kunstvorm. Deze reis begint met de dagelijkse levering van verse aardappelen, rechtstreeks van het veld. Na een nauwgezette inspectie en handmatige snijprocessen, ondergaan de frieten een zorgvuldig blancheerproces om het perfecte evenwicht van textuur en smaak te bereiken. Het eindresultaat? Frieten die krokant zijn aan de buitenkant en zacht van binnen, vol met authentieke aardappelsmaak.

Net zoals de toewijding aan het maken van de perfecte frieten, staat Perfecta bekend om haar bakwanden van topkwaliteit. Ontdek meer over deze passie en hoe de kunst van het koken naar een nieuw niveau wordt getild.

Benieuwd naar de verschillende frituurinstallaties van perfecta?