Hoe kook ik mijn elektrische Perfecta ketel uit met Perfecta Touch?

Het reinigen van een frituurinstallatie is een cruciaal onderdeel van het onderhoud van uw keukenapparatuur. Een goed gereinigde en onderhouden frituurinstallatie zorgt voor een betere kwaliteit van uw gefrituurde producten, terwijl het de levensduur van de machine verlengt. In dit blog bespreken we een gedetailleerd stappenplan om uw frituurketel uit te koken.

Stappen 1-5: voorbereiding voor het reinigen van de frituurinstallatie

1. Begin altijd door de ketel uit te zetten en wacht vervolgens 20 minuten zodat de ketel kan afkoelen. Als de olie te heet is geeft de display aan “olie te heet” en is filteren niet mogelijk.

2. Controleer vervolgens of de vetlade leeg is. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de olie die u gaat aftappen.

3. Maak het filter schoon door het uit te kloppen in de vuilnisbak. Indien nodig kunt u het reinigen met warm water zonder schoonmaakmiddel.

4. Hanteer het filter met zorg. Kom niet met scherpe voorwerpen aan het filter. Deze kunnen het filter beschadigen waardoor de olie niet meer wordt gefilterd.

5. Verwijder de manden en het rooster uit de ketel. Deze onderdelen moeten apart worden schoongemaakt.

Stappen 6-14: het oliereinigingsproces

6. Zet de pompschakelaar aan, die zich op de brandbeveiligingskast bevindt.

7. Raak de filterknop aan op het startdisplay om het filterprogramma te starten.

8. Raak de aftaptoets aan en de aftapklep zal automatisch openen. Hierdoor komt de olie in de filterlade terecht.

9. De olie valt door het filter heen en wordt op deze manier gefilterd en klaargemaakt om terug te pompen.

10. Wacht totdat de pan leeg is. Haal dan het element met behulp van de pook omhoog en verwijder vervolgens de kruimelvanger. Dit voorkomt verstoppingen in het filtersysteem.

11. Als de pan helemaal leeg is, spoel deze dan schoon met de circulatie toets en de bijgeleverde pollepel.

12. Maak de pan daarna grondig schoon met papier.

13. Houd het element vast met de pook en trek aan de zwarte knop om het element te ontgrendelen en weer in de juiste positie te brengen.

14. Controleer de vetton op het niveau van de olie in de olie afvalton en kijk of de deksel eraf is. Als hier voldoende ruimte is voor nog een pan, druk dan op de groene drukknop en het wegpompen zal starten.

Stappen 15-21: het uitkoken en opnieuw vullen van de frituurinstallatie

15. Nadat u klaar bent met het reinigen van de pan, schakel de pompschakelaar uit op de brandbeveiligingskast.

16. Om de ketel af te dichten, plaats een afdichting (bijvoorbeeld een kurk) in het retourgat van de ketel. Dit voorkomt dat er water met soda in het retourgat loopt. Dit gat bevindt zich aan de rechter voorzijde van de ketel ongeveer 5 cm vanaf de bovenzijde.

17. Vul de ketel met water tot aan het normale olieniveau en voeg een handvol soda toe.

18. Zet de computer op het uitkookprogramma en laat het water met de soda koken. Dit helpt om alle resterende olie en voedselresten te verwijderen.

19. Tap het water af en leeg de lade handmatig. Let op: gebruik NOOIT de pomp hiervoor!

20. Droog de pan goed af met een doek.

21. Vul de frituurinstallatie opnieuw met olie. Nu is uw frituurinstallatie klaar voor gebruik!

Volg deze stappen nauwgezet op om uw frituurinstallatie goed te onderhouden en zorg ervoor dat uw gefrituurde producten altijd van topkwaliteit zijn.


Heb je hulp nodig bij het uitkoken van uw frituurinstallatie? Neem dan contact met onze vertegenwoordiging op! Vul dan onderstaand formulier in!    Een goed gereinigde en onderhouden frituurinstallatie zorgt voor een betere kwaliteit van uw gefrituurde producten.