Elektrische of gasgestookte Perfecta frituurinstallatie?

De inzet van fossiele brandstoffen zoals het aardgas, wil Nederland in de komende jaren afbouwen. De Nederlandse overheid wil Nederland in 2050 “gasvrij” hebben. Groene energie is de toekomst en daarom zal deze overstap ook in onze branche vroeg of laat moeten plaatsvinden. QBTEC denkt vooruit en heeft daarom diverse ketels, rond, vierkant en rechthoekig, die uitgerust zijn met elektrische elementen. De elektrische elementen die toegepast worden in onze ketels hebben een zeer hoog rendement van tenminste 97% waardoor de frituurinstallatie vele malen duurzamer wordt!

De komende jaren wordt een kuub gas in verhouding duurder dan een kilowattuur elektra doordat de gasprijzen harder stijgen. Daarnaast stijgt de energiebelasting op gas omdat de overheid wil stimuleren over te gaan op duurzamere energievormen. Dit zijn redenen waarom het interessanter kan zijn om over te stappen op een elektrische Perfecta frituurinstallatie. Daarnaast stimuleert de overheid de aanschaf van een elektrische frituuroven door middel van de energie-investeringsaftrek (EIA) en het fiscale voordeel.

Ook is een elektrische Perfecta Frituurinstallatie onderhoudsvriendelijker dan een gasgestookte. Naast het schoonmaakgemak in de ketel hoef je ook niet jaarlijks de waardes van de brander in- en af te stellen. Doordat er geen verhitting is onder, maar in de pan, verkleurt de ketel ook minder.

Ten slotte, de prijzen van de frituurolie stijgen. De bodem van een elektrische frituurinstallatie is in vergelijking met een gasgestookte frituurinstallatie veel minder heet en het kruim op de bodem zal hierdoor niet verbranden wat weer ten gunste komt van de levensduur van de olie. Een elektrische ketel is dus zuiniger met olie dan een gasgestookte ketel.


Samen vrijblijvend jouw ideale situatie bekijken of uitrekenen? Vul dan onderstaand formulier in!    QBTEC denkt vooruit en heeft daarom diverse ketels, rond, vierkant en rechthoekig, die uitgerust zijn met elektrische elementen.