3 Manieren om je bakwand langer goed te houden

In het kader van duurzaam ondernemen is het onder andere belangrijk om jouw gebruiksvoorwerpen zo lang mogelijk in goede staat te houden. Een bakwand is hier een belangrijk onderdeel van. Hieronder staan 3 tips waardoor jouw bakwand langer in een goede staat blijft.

Juist filteren

Voordat je het frituurvet gaat filteren is het belangrijk om de ketel eerst 15 minuten af te laten koelen voordat je het frituurvet door de filterinstallatie laat stromen. Dit heeft te maken met het feit dat een ketel zijn warmte kwijt moet kunnen.

Nadat de ketel 15 minuten uit heeft gestaan, kan je de olie filteren. Als alle olie uit de pan in de filterlade zit, kan je het kruim met een doek of papier uit de pan verwijderen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de frituurolie langer goed waardoor het economisch aantrekkelijker wordt.

Onderhoud bakwand

Door een goed onderhoudscontract is het mogelijk dat de experts van Perfecta jaarlijks de bakwand helemaal nakijken en afstellen. Er zijn verschillende onderhoudscontracten, voor elke onderneming een passende.

Poetsen

Doordat de Perfecta bakwanden naadloos zijn geassembleerd is het gemakkelijk om de bakwand schoon te houden. Ook het schoonmaken van de geheel afgelaste RVS afzuigbak is enorm vereenvoudigd. Tevens is het toestel van een lade voorzien voor overtollig condens en olie uit de afzuigbak.


Wil jij een keer uitleg over het schoonmaak gemak van een Perfecta bakwand? Vul dan onderstaand formulier in!    Doordat de Perfecta bakwanden naadloos zijn geassembleerd is het gemakkelijk om de bakwand schoon te houden.