Fabel Friet, Amsterdam

Bij Fabel Friet in Amsterdam is het altijd druk. Het is geen wonder dat klanten vaak in de rij staan, want deze populaire cafetaria trekt dagelijks een groot aantal bezoekers met hun heerlijke verse friet. Dankzij de geavanceerde Perfecta verse friet frituurinstallaties, kunnen ze elke keer weer de hoogste kwaliteit leveren. Lees verder om te ontdekken waarom Fabel Friet de favoriete plek is voor echte frietliefhebbers in Amsterdam.

Verse friet frituurinstallatie maakt het verschil

Bij Fabel Friet wordt alleen gebruikgemaakt van de beste kwaliteit Agria aardappelen van Nederlandse bodem, speciaal ontwikkeld voor friet. Elke dag worden de aardappelen vers gesneden en voorgebakken op een lage temperatuur, waardoor ze als het ware worden gekookt. Dit proces, uitgevoerd met de Perfecta frituurinstallatie, zorgt ervoor dat de friet een groot deel van haar vocht verliest en perfect afgebakken kan worden. Het resultaat? Goudgele friet die zacht is van binnen en knapperig van buiten.

De unieke Perfecta verse friet frituurinstallatie

De frituurinstallaties van Perfecta, uitgerust met voorbakketels en ronde ketels voor het afbakken, spelen een cruciale rol in het succes van Fabel Friet. Deze innovatieve apparatuur maakt gebruik van touchscreen besturing, wat het gebruik eenvoudig en duidelijk maakt. De snackketel biedt extra flexibiliteit en zorgt ervoor dat elke frietsoort en snack perfect gebakken kan worden. Hierdoor kunnen de medewerkers van Fabel Friet zich volledig richten op het leveren van topkwaliteit friet aan hun klanten.

De friet: een smaaksensatie

Bij Fabel Friet draait alles om Hollandse friet. De aardappelen worden dagelijks vers gesneden, voorgebakken en daarna teruggekoeld tot 5°C. Dit proces zorgt ervoor dat de friet zijn smaak en textuur behoudt. Door de friet in de schil te bakken, blijft de smaak optimaal behouden en wordt ongeveer 10% aan snijverlies voorkomen. Bovendien wordt gebruikgemaakt van 100% plantaardige olie, wat resulteert in een heerlijk goudgeel frietje dat zacht is van binnen en knapperig van buiten. Wil jij weten hoe jij zelf verse friet kan bakken? Lees dan onze blog: hoe bak ik verse friet? en wij leren je alles!

Onze specialiteit: een culinaire traktatie

Naast de klassieke friet biedt Fabel Friet ook een bijzondere specialiteit aan: friet met vers geraspte Parmezaanse kaas en huisgemaakte truffelmayonaise. De Parmigiano Reggiano komt rechtstreeks van de kaasboer Boselli uit Parma, Italië. Deze combinatie zorgt voor een unieke smaaksensatie die klanten keer op keer doet terugkomen.

Duurzaamheid: een groene keuze

Fabel Friet hecht veel waarde aan duurzaamheid. Ze gebruiken milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen en bakken hun friet in de schil, wat snijverlies vermindert. De energie die ze gebruiken is afkomstig van de groenste energieleverancier van Nederland, en hun gebruikte olie wordt gerecycled tot biodiesel. Daarnaast zet Fabel Friet zich actief in voor een schone buurt door dagelijks zwerfafval op te ruimen en volle vuilnisbakken te legen in samenwerking met de gemeente.

Ook bij QBTEC zijn wij bezig met duurzaamheid. Kom een keer langs in de fabriek in Woerden en zie hoe wij werken!

Kom snel langs en proef zelf

Kom zelf proeven waarom Fabel Friet zo populair is in Amsterdam. Ontdek de smaak van echte Hollandse friet, perfect gebakken met de geavanceerde Perfecta frituurinstallatie.

Conclusie

Bij Fabel Friet in Amsterdam draait alles om kwaliteit, duurzaamheid en heerlijke Hollandse friet. Dankzij de geavanceerde Perfecta frituurinstallaties kunnen zij dagelijks de beste friet serveren aan hun trouwe klanten. Kom snel langs en ervaar zelf de smaak van perfect gebakken friet in een duurzame omgeving.

Benieuwd naar de verschillende frituurinstallaties van perfecta?